Nieuws January 15, 2013

 • Meeste sneeuw in Den Haag: twintig centimeter
  (Novum) – De flinke sneeuwbuien die maandagnacht en dinsdagochtend over het land trokken, blijken Den Haag het sterkst te hebben getroffen. Met twintig centimeter sneeuw spant de hofstad de kroon. Op andere plekken in Zuid-Holland viel met bijna vijftien centimeter ook veel sneeuw, meldt … Lees verder..
 • 'Verbod Khamenei op kernwapens is absoluut'
  (Novum/AP) – De discussie of Iran atoomwapens probeert te ontwikkelen is zinloos, want Irans hoogste leider ayatollah Ali Khamenei heeft kernwapens verboden. Dat heeft een woordvoerder van het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken dinsdag gezegd.

  Volgens woordvoerder Ramin Mehmanparast moet … Lees verder..

 • Kabinet trekt vijftien miljoen uit voor Jeugdspelen
  (Novum) – Het kabinet draagt vijftien miljoen euro bij aan de eventuele organisatie van de Jeugd Olympische Spelen in 2018 in Rotterdam. Een Kamermeerderheid van VVD, PvdA, CDA en D66 had minister van Sport Edith Schippers (VVD) hiertoe opgeroepen. Dinsdag maakte ze bekend aan deze wens tegemoet te … Lees verder..
 • Zakelijk leider Scapino Ballet weg
  (Novum) – Het Scapino Ballet Rotterdam neemt na achttien jaar afscheid van zakelijk directeur Harald Moes. Het dansgezelschap wil vernieuwen. De komende maanden wordt gezocht naar een vervanger voor Moes.

  Het ballet liet dinsdag verder weten in 2012 een recordaantal van vijftigduizend bezoekers te … Lees verder..

 • Zweedse ramt gebouw met gestolen trein
  (Novum/AP) – Een schoonmaakster heeft dinsdagochtend op een emplacement even buiten Stockholm een trein gestolen en is daarmee een eind gaan rijden.

  Ze reed de hele route tot het eindstation, waar de trein uit de rails liep en een appartementengebouw ramde. Lees verder..

 • Ouders blij met hogere leeftijdgrens tabak
  (Novum) – Ruim tachtig procent van de ouders met kinderen staat achter de verhoging van de minimumleeftijd voor het kopen van tabak en alcohol naar 18 jaar. Dat blijkt uit het Peilstationsonderzoek Ouders 2012, meldt het Trimbos-instituut dinsdag.

  Ouders met kinderen in de leeftijd 14-15 jaar … Lees verder..

 • 'KNMI komt met nieuwe criteria weeralarm'
  (Novum) – Het KNMI past de criteria voor het weeralarm aan. Aanleiding is dat voor dinsdag volgens de huidige criteria geen weeralarm werd afgegeven terwijl dat wel had gemoeten, meldt de NOS.

  Een weeralarm wordt nu afgegeven als binnen een uur drie centimeter sneeuw wordt verwacht of binnen … Lees verder..

 • De mooiste sneeuwfoto's
  Liefhebbers van sneeuwfoto’s doen er goed aan een van de komende dagen vrij te nemen. Vanaf woensdag zijn onder een strakke blauwe hemel met laaghangende mist prachtige sneeuwfoto’s te maken

  Dit weer houdt in ieder geval tot het weekeinde aan. “Vrijwel alle komende dagen blijft het onder nul”, … Lees verder..

 • 'Leger Israël schiet Palestijnse tiener dood'
  (Novum/AP) – Het Israëlische leger heeft bij de muur tussen Israël en de Westoever een Palestijnse jongen van 17 doodgeschoten. Dit hebben Palestijnse bronnen dinsdag gemeld.

  Volgens een klasgenoot van de jongen was een groep scholieren naar de muur gelopen om stenen naar de daar patrouillerende … Lees verder..

 • Bijzonder halfaapje geboren in Apenheul
  (Novum) – In de Apeldoornse Apenheul is net voor het weekeinde een sifakababy geboren. Deze halfaap uit Madagaskar staat in het wild onder grote druk. In Europa leven er daarnaast nog geen twintig in dierentuinen, waarvan maar drie fokvrouwen, die niet ieder jaar een jong krijgen, meldt de Apenheul … Lees verder..
 • Rutte ontvangt Cameron vrijdagochtend
  (Novum) – Premier Mark Rutte (VVD) ontvangt vrijdagochtend zijn Britse collega David Cameron in Den Haag. De twee zullen onder meer praten over de actuele Europese agenda en de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdagochtend. Lees verder..
 • 180 getuigen schietpartij Staatsliedenbuurt gehoord
  (Novum) – Het zestigkoppige rechercheteam dat onderzoek doet naar de fatale schietpartij eind december in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West heeft inmiddels al zo’n 180 getuigen gehoord. De rechercheurs zijn echter nog altijd op zoek naar een aantal specifieke getuigen, meldt de politie … Lees verder..
 • Frankrijk zet zich schrap voor aanslagen om Mali
  (Novum/AP) – De opmars van de radicaalislamitische rebellen in Mali is gevaarlijker dan de dreiging van wraak die Frankrijk wacht nu het Franse leger de strijd met de opstandelingen heeft aangebonden. Dat vindt de Franse minister van binnenlandse zaken Manuel Valls.

  Frankrijk staat klaar om … Lees verder..

 • Vertraging op Schiphol blijft beperkt
  (Novum) – De vertragingen op Schiphol door de vorst en de sneeuw blijft beperkt van een halfuur tot een uur. “Er zijn enkele uitschieters bij”, zegt een woordvoerder dinsdag.

  De vertraging is volgens de woordvoerder niet groter dan voorzien. Inmiddels is het opgehouden met sneeuwen. Lees verder..

 • Weer bombardementen op voorsteden Damascus
  (Novum/AP) – Het Syrische regeringsleger heeft ook dinsdag weer bombardementen uitgevoerd op voorsteden van Damascus waar rebellen verschanst zitten.

  Dit heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gezegd.

  Zondag en maandag kwamen bij gelijksoortige luchtaanvallen vele tientallen … Lees verder..

 • Rusland gaat weer naar de maan
  (Novum/AP) – Na ruim veertig jaar wil Rusland opnieuw naar de maan. De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos zet er in 2015 een onbemande maanverkenner aan het werk.

  De maanverkenner gaat op zoek naar water en neemt bodemmonsters, maakte Roscosmos-chef Vladimir Popovkin dinsdag bekend. Lees verder..

 • Hooggerechtshof Pakistan gelast arrestatie premier
  (Novum) – Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft de arrestatie gelast van premier Raja Pervaiz Ashraf wegens corruptie. Dit hebben ingewijde bronnen dinsdag gemeld.

  Eerder dinsdag waren in de hoofdstad Islamabad vele duizenden mensen op de been om te protesteren tegen de regering. Lees verder..

 • Basisschool VS vernoemd naar dappere juf Newtown
  (Novum/AP) – Een basisschool vlakbij die in het Amerikaanse Newtown, waar een schutter vorige maand een bloedbad aanrichtte, krijgt de naam van een juf die haar leven gaf om haar leerlingen te beschermen. Het gemeentebestuur van Stratford doopt de HoneySpot Elementary School om tot Victoria … Lees verder..
 • Nachtelijke bombardementen op Diabaly
  (Novum/AP) – De Franse luchtmacht heeft de hele nacht bombardementen uitgevoerd op de Centraal-Malinese stad Diabaly. De stad werd maandag ingenomen door moslimextremisten die vanuit het noorden van Mali in zuidelijke richting zijn opgerukt. De inwoners van Diabaly houden zich schuil in hun … Lees verder..
This entry was posted in spreekbeurtonderwerpen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.